Vores nye projekt Helikopteren er et projekt under #DetStarterMedMusikken

Læs mere på www.helikopteren.eu og følg os gerne på Helikopteren og på https://www.instagram.com/helikopteren_dsmm/

I Helikopteren, kan vi fx hjælpe, hvis:

Er du pårørende og tæt på et menneske der er fanget i en negativ spiral, føler du dig magtesløs og alene?

Er du ung og udsat, kriminel og kriminalitetsberørt eller rocker- og banderelateret?

Kæmper du med følelsen af at stå alene med det hele, og har egentlig bare brug for nogen at tale med, omkring alt det der fylder?

Er du indsat og afventer løsladelse, mangler du et overblik over, hvad der skal ske når du bliver løsladt. Har du brug for nogen at tale med om det, få lagt en plan og evt. få noget praktisk hjælp ved din løsladelse?

Er du skræmt og bange, fordi du er kommet ud i nogle voldsparate og kriminelle miljøer, som du ikke kan komme ud af dem igen?

Er du (eller pårørende til én) mistænkt, sigtet eller tiltalt, har du spørgsmål til at skulle møde i retten, spørgsmål om straf (øvrige sanktioner) eller til varetægtsfængsling og afsoning?

Har du spørgsmål til tilsyn og samfundstjeneste, hjælp til at forstå skrivelser sendt fra politi, anklagemyndighed og domstole Spørgsmål til sagsomkostninger, erstatning eller til ungdomskriminalitetsnævnet?

Så er Helikopteren stedet, hvor du ANONYMT kan dele dine bekymringer og få sparring, råd og evt. få noget praktisk mentorhjælp.

Den anonyme telefonrådgivning for udsatte og kriminalitetsberørte, rocker- og banderelaterede unge/borgere i alderen ca. 14 – 30 år og deres pårørende, har åbent mandag og onsdag kl. 19.00 – 22.00 på 7223 1234.

Udenfor vores åbningstid eller akut, send en sms til 2080 3319 og vi vender snarest tilbage.

Vores frivillige i telefonrådgivningen er et fantastisk team, der består af forsvarsadvokater, socialrådgivere, virksomhedskonsulenter, mentorer, forældre/pårørende til tidligere misbrugere/kriminelle samt mønsterbrydere, som selv har gået den lange og hårde vej.

Vi tilbyder unge udsatte, kriminelle og kriminalitetsberørte, rocker- og banderelaterede og deres pårørende og gratis praktiske mentorforløb på henholdsvis 20/10 timer efter behov.

De praktisk forløb er gratis for dem, vi tilbyder dem til, og foregår pt. i Kbh. og Sydsjælland. De tilbydes til unge/borgere og til pårørende.

Et praktisk forløb kan fx inkludere:

-Støtte, vejledning og bisidder ved møder i skoler, hos kommunen, uddannelsessted og arbejdsplads

-Kommunikationshjælp, fx hjælp i kontakten med og ved møder med det offentlige

-Bisidder og facilitator ved konflikter i fx hjemmet, hos kommunen eller i forhold til tidligere relationer

-Gældsrådgivning og SKAT

-CV og jobansøgninger

– Klip i straffeattesten – hjælp til job

-Traumebehandling og terapisamtaler

-Retssag, hjælp til valg af forsvarsadvokater

For at få tilbudt et gratis praktisk forløb, er man indforstået med, at anonymiteten ophæves – vi giver IKKE personoplysninger videre – at man skal gennemføre de timer man bliver tilbudt og man skal besvare anonymiserede spørgsmål til brug for evaluering til fonde.

 

Vi ser frem til at tale med dig 

Projektet er støttet af @østifterne.

#håb #brobygning #drøm #sammenervistærkere