Rap workshop sturladsgade 2020 studio

Masterclass

På baggrund af vores positive erfaringer og oplevelser har vi taget det næste skridt og udviklet et intensivt talentforløb; MASTERCLASS.

Dette MASTERCLASS forløb henvender sig til 12 unge talenter i alderen 13-27 år, som i forvejen har erfaring med at skrive og fremføre deres materiale. De unge skal have en positiv tilgang ift. at arbejde passioneret, seriøst og målrettet med musikken, med henblik på at kunne forfølge en mulig fremtidig karriere indenfor musikbranchen.

Selve forløbet vil strække sig over 5 intensive dage á 8 timer. Deltagerne skal medbringe tekstmateriale til MASTERCLASS, som vi derefter arbejder med i fællesskab. Disse tekster skal forfines og indspilles. Der er stor fokus på at udvikle deltagernes evne til at formidle sig gennem rap-genren, brug af stemme, vejrtrækning og krop samt det at være tryg på en scene, så de føler sig klar til at kunne indspille deres nummer med en anerkendt producer.

Hver enkelt deltager vil til sidst, stå med sit eget færdige produkt som udgives digitalt på #DetStarterMedMusikkens Spotify side med det unge navn.

Deltagerne til vores MASTERCLASS vil kun være for de mest talentfulde deltagere fra tidligere rap camps, evt. få ledige pladser vil der kunne søges om, efter fremsendelse af materiale, som producenter og undervisere vil vurdere, så alle deltagere er på samme niveau.

Vi har sammensat en gruppe af kendte professionelle kunstnere, rappere og producere som anerkendte og vant til at producere musik, med et skarpt blik for tekster, det musikalske, performance og musikproduktion.

Givet deres professionelle baggrund, har disse kunstnere også et indgående kendskab til musikbranchen og et solidt netværk, som kan sættes i spil i forhold til at støtte op om de unge talenters udvikling til at blive professionelle musikere.

Af foreningens frivillige vil bistå med generelt at være til rådighed for assistance eller sparring og forløbet afsluttes med en koncert for deltagernes venner og familie, hvor alle deltagere får mulighed for at præsentere og fremføre deres personlige sange.

FAKTA : Foreningen #DetStarterMedMusikken har indtil nu haft godt 200 unge på gratis musikworkshops. Det er typisk unge mellem 12-24 år, der deltager i foreningens kreative aktiviteter, fx musikalske workshop. Ca. 70% af deltagerne lever på kanten af ​​samfundet, ca. 70% har en eller flere diagnoser, 35-40% er ordblinde eller har haft en dårlig skolegang, 25-30% selvmedicinerer med rusmidler, 15-20% er i periferien af ​​eller er indtrådt i negativt ladede miljøer.