Rap workshop Kbh. 2020 deltager

Musikworkshops

Rap workshop

DetStarterMedMusikkens Rap-musikworkshop: Et kreativt-socialt projekt læringsaktivitet målrettet udvikling af talenter, sociale kompetencer og trivsel 

Citat fra tidligere deltager  
#DetStarterMedMusikken har været med til at udvikle mig både kunstnerisk og menneskeligt. Jeg bøjer mig og siger tusind tak fra hele mit hjerte til de seje mennesker som har stået bag projektet. Jeg vil altid huske tilbage på workshoppen som noget af det bedste jeg har oplevet!  

Formålet med musikworkshoppen er at styrke de unges faglige, personlige og sociale livsfærdigheder. Evalueringer fra tidligere afholdte musikworkshops vidner om meget positive tilbagemeldinger fra både deltagere, forældre og skoler.  

I løbet af workshoppens 6 dage tager vi de unge med på en unik og kreativ dannelsesrejse, hvor musikken spiller rollen tredje som det fælles, ufarlige. Ved at bruge rap-genren som et redskab skaber vi et læringsrum, hvor unge kan styrke deres sociale, faglige og personlige kompetencer. I samarbejde med nogle af landets mest anerkendte rappere underviser vi unge fra alle samfundslag.  

Musikken skaber rammen – og vores pædagogiske tilgang skaber det sikre rum og fællesskab. 

Vi har som forening siden 2019 arbejdet med unge på kanten af ​​samfundet i alderen 12-24 år. Dette har vi gjort gennem en række succesfulde workshops. På vores erfaring og oplevelser har vi taget skridtet til at udvide projektets målgruppe.  

Workshoppen henvender sig således til unge i alderen 12-24 år fra hele landet. Dette omfatter også udskolingen i folkeskoler, gymnasier, erhvervsskoler og lignende uddannelsesinstitutioner. 

Vores undervisere består dels af udøvende kunstnere, dels af kvalificeret socialt fagligt personale. Det skaber en solid ramme, hvor både det kreative og det pædagogiske aspekt spiller sammen. 

Selve forløbet består af 6 intensive dage á 8 timer, hvor vi arbejder struktureret med hiphop-kulturens historie, performance, storytelling, mindfulnessøvelser, tekstskrivning, stemmeøvelser såvel som rimstruktur og genreforståelse.  

Vi kan arbejde på tværs af årgange og forløbet kan tænkes som en del af understøttende undervisning, projektforløb eller et trivselsforløb.  

FAKTA : Foreningen #DetStarterMedMusikken har indtil nu haft godt 200 unge på gratis musikworkshops. Det er typisk unge mellem 12-24 år, der deltager i foreningens kreative aktiviteter, fx musikalske workshop. Ca. 70% af deltagerne lever på kanten af ​​samfundet, ca. 70% har en eller flere diagnoser, 35-40% er ordblinde eller har haft en dårlig skolegang, 25-30% selvmedicinerer med rusmidler, 15-20% er i periferien af ​​eller er indtrådt i negativt ladede miljøer.